Diabetesnet Blog

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Diabetesnet Blog

Diabetesnet Blog

Válogass a legfrisseb hírek és újdonságok közül!

Fogszabályozás minden korban

2021/05/05 - Rékka

Fogszabályozás minden korban

Ma már korántsem csak a tinédzserek villantják fel fogszabályzóikat, egyre több felnőttön is látni a szabályzó szerkezeteket. Kevesen tudják, hogy ezzel a módszerrel nem csak esztétikailag, de egészségileg is sokat tehetünk a fogainkért...
Szájápolási útmutató

2021/05/01 - Rékka

Fogápolási útmutató

A fogak tisztántartása, a megfelelő eszközhasználat és a rendszeres fogorvosi kontroll nem csak esztétikai szempontból fontos. A rossz vagy mozgó fogak az egészségre nézve is komoly kockázatot jelentenek. 
Mi alapján választunk fogorvost?

2021/02/18 - Puskás Rékka

Mi alapján választunk fogorvost?

A gyerekorvosunkat nem választjuk, azt anyukánk választja nekünk. Aztán ahogy telnek az évek, egyre több szakember már a mi döntésünk nyomán kerül az életünkbe, más-más szempontokat figyelembe véve. Ebben a cikkben arról lesz szó, hogy mi...
fájdalommentes fogászat

2021/01/22 - Bettina

Ne félj többet a fogorvosi kezeléstől!

Lehetséges, hogy a fogászati beavatkozás ne járjon fájdalommal? Igen! Ma már számos olyan technológia áll rendelkezésre a fogászat területén, amelyek garantálják a biztonságos fogászati ellátást. 
Egyes ételek nem egészségesek

2020/10/14 - Puskás Rékka

Miből készüljön a gyerekjáték? Mutatjuk a legnépszerűbb anyagokat, és azt, hogy mire kell ügyelni!

Napjainkban az ételek piacára is ugyanúgy jellemző, ahogy minden másra is, hogy hihetetlenül széles a választék. Míg régen a főzés, pláne egy többfogásos menü készítése komoly feladat volt, amire rá kellett szánni az időt, manapság már...
Szájszárazság: okai, tünetei és kezelése

2020/08/25 - SzSz

Fogfehérítés otthon

A cukorbetegség és a szájszárazság gyakran összefügg, azonban mi állhat pontosan a háttérben? Erről lesz szó!
Plus Size divat tippek: így öltözködj molettként

2020/04/16 -

Így készíts szuper fotókat nyaralásod során!

Sajnos a cukorbetegség sokszor jár együtt a plus size mérettel. Egészségedre való odafigyelés mellett is előfordul, mutatjuk, hogy öltözhetsz mégis csinosan, divatosan!
A cukorbetegség és a rossz lehelet

2020/03/20 - SzSz

Így tudod könnyen kiválasztani a tökéletes alkalmi ruhát

A cukorbetegség következtében valóban kialakulhat rossz lehelet. De miért? Hogyan tehetünk ellene? A szakértő segít!

Legfrissebb cikkek


Egyre több nő sterilizáltatja magát egy gyerekmentes életért cserébe
Természetesen nem csak gyerekmentes élet esetén beszélünk női sterilizációról, hiszen akik már szültek gyermeket, vagy akár többet is, dönthetnek úgy, hogy biztosan nem szeretnének többet, és nem akarnak bajlódni a fogamzásgátlással életük hátralévő részében. Illetve vannak, akik tudják, hogy biztosan nem akarnak sohasem szülni, így ők is szokták ezt választani. De hogy mi ez pontosan és milyen következményekkel jár, az a cikkben kiderül. 
Ingerültség, sírás, rossz hangulat– a PMS tünetei és azok enyhítése
A menstruáció kezdete előtti napokban sok nőnek vannak fájdalmai, görcsök és hangulati ingadozások, sőt székrekedés és hasmenés is. A nők egy részének a menstruáció előtti tünetei olyan súlyosak, hogy zavarják akár a mindennapi életet is. A cikkben a PMS tüneteit, okát és enyhítését járjuk körben!
Kivehető vagy a fix fogpótlás a jobb? Mutatjuk az érveket és ellenérveket!
Sokan küzdenek a fogak elvesztésével, hiányával. Ha te is köztük vagy akkor már biztosan tudod, hogy modern világunkban rengeteg lehetőséged van ennek orvoslására, többféle fogpótló eljárás is létezik. A műfogsor már évszázadok óta megoldást jelent a foghiánnyal küzdők számára.
A cukorbetegség kezelése

A cukorbetegség egyre több ember mindennapját megkeseríti, azonban ha nem kezeljük más betegségek forrása is lehet. Tudj meg többet a cukorbetegségről cukorbetegeknek szóló oldalunkon, böngéssz cukormentes és egészséges receptjeink között, és informálódj a dietetikai kisokosból a Diabetesnet.hu oldalán! Segítünk kezelni a cukorbetegséggel járó tüneteket!

Tévhitek és igazságok a cukorbetegségről

A cukorbetegség a modernkor egyik legelterjedtebb egészségügyi problémája, és sokan még csak nem is tudják, hogy cukorbetegek. A Diabetes.hu oldalon lerántjuk a leplet a cukorbetegséggel szembeni tévhitekről és számtalan olyan tippet olvashatsz nálunk, amelyek valóban segítenek a cukorbetegséged kezelésében! Dietetikai tanácsok a cukorbetegség leküzdéséhez.

Dietetikai kisokos és egészséges receptek tárháza

Egészségmegőrzésünk és betegségeink kezelésének velejárója a megfelelő és célszerű táplálkozás. A Diabetesnet.hu oldalon rengeteg egészséges és cukormentes receptet olvashatsz, amiket könnyedén beilleszthetsz a diétádba. A dietetika a táplálkozástudománnyal foglalkozó tudományág, így az oldalon is szakértői és orvosok által alátámasztott tanácsokkal segítjük az egészséges táplálkozásod kialakítását cukorbetegként!

Minden, ami a cukorbetegséggel kapcsolatos!

Érdekes cikkek és tartalmak, konkrét tanácsok a cukorbetegség és az inzulinrezisztencia kezeléséhez. Tudj meg többet az inzulinról, a cukorbetegség megelőzéséről és kezeléséről, a cukorbetegség szintjeiről, a terhességi cukorbetegségről és mindent, ami csak egy cukorbeteget érdekelhet. A szakértői és orvosi tanácsok mellett rengeteg egészséges és cukormentes receptet találhatsz, ráadásul a diétád sikerességét is támogatjuk hasznos információkkal! Diabetesnet.hu a cukorbetegség, inzulinrezisztencia és inzulinérzékenység weboldala!