Ez a reuma gyógyszer valóban kezeli a cukorbetegséget?

Főoldal > Ez a reuma gyógyszer valóban kezeli a cukorbetegséget?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ez a reuma gyógyszer valóban kezeli a cukorbetegséget?


2023/12/16
ZH

Az Olumiant, eredetileg reuma elleni szereként ismert, most új utat nyit az 1-es típusú cukorbetegség kezelésében, megmutatva, hogy a JAK-gátló hatékonyan lassíthatja a betegség progresszióját és támogathatja az inzulintermelő hasnyálmirigy béta-sejtek funkcióját.

cukorbetegség kezelése

Tényleg hatásos ez a reuma gyógyszer a cukorbetegség kezelésére? 


Az Eli Lilly által kifejlesztett Olumiant, eredetileg reumaellenes szerként ismert, most új utat nyithat az 1-es típusú cukorbetegség terápiájában. Svájci kutatók által vezetett klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a baricitinib nevű JAK-gátló hatékonyan lassíthatja az 1-es típusú cukorbetegség progresszióját, megőrizve az inzulintermelő hasnyálmirigy béta-sejtek működését.


Kutatás Részletei


A BANDIT nevű placebo-kontrollos másodfázisú vizsgálatban 91, 10-30 év közötti cukorbeteg gyermek és fiatal vett részt. A résztvevők 100 napon belül kezdték el kapni az Olumiant-ot vagy a placebót, miközben folytatták az inzulinterápiát. A 48 hetes vizsgálat során a baricitinibkel kezelt csoportban megfigyelték, hogy a C-peptid szintje (a béta-sejtek működésének mutatója) jobban megőrződött.
Új Remény a Diabétesz Kezelésében

Az eredmények szerint az Olumiant nemcsak lassíthatja az 1-es típusú cukorbetegség progresszióját, de csökkentheti az inzulinterápiára való szükségességet is. A klinikai vizsgálatok eredményei azt sugallják, hogy ez a JAK-gátló lehetőséget kínálhat az inzulininjekciók számának csökkentésére vagy azok elkerülésére, javítva ezzel az érintettek életminőségét.

 

Az Olumiant: Biztonságos és Hatékony Kezelés

A kutatás vezetője, Thomas Kay professzor, kiemelte, hogy az Olumiant biztonságos és hatékony lehet az 1-es típusú cukorbetegség kezelésében. A baricitinib napi egyszeri adagja csökkentheti az immunrendszer béta-sejtek elleni támadását, hozzájárulva az inzulintermelő sejtek megőrzéséhez.

 

Optimista Kilátások

Helen Thomas professzor, a vizsgálat preklinikai vezetője, kifejezte optimizmusát a kezelés klinikai elérhetőségét illetően. A kutatócsoport abban bízik, hogy az Olumiant jelentős előrelépést hozhat az 1-es típusú cukorbetegség terápiájában, megkönnyítve az érintettek mindennapi életét.
1-es típusú cukorbetegség kezelése egy reuma gyógyszerrel?

 

Az Olumiant JAK-gátló ígéretes terápiás lehetőség lehet az 1-es típusú cukorbetegség kezelésében, és a kutatás eredményei alapján reményt kelt az inzulininjekciók számának csökkentésére vagy elkerülésére. A további vizsgálatok és klinikai tesztek révén kiderülhet, hogy ez az innovatív megközelítés valóban forradalmi változást hozhat az 1-es típusú cukorbetegség terápiájában.
1-es típusú cukorbetegség 2-es típusú cukorbetegség Betegség Betegség kezelés Cukorbetegségről Diéta Diétás receptek Egészségmegőrzés Egyéb cikkek Életmód Inzulin Statisztikák Terhességi cukorbetegség Testmozgás TünetekLegfrissebb cikkek


Normális vércukorszint étkezés előtt és étkezés után
A vércukorszint normális tartományban tartása létfontosságú az egészség megőrzéséhez, és különösen fontos a cukorbetegség megelőzésében és kezelésében.
Vigyázni kell a leégéssel, ha cukorbeteg vagy!
A cukorbetegek számára a napégés megelőzése különösen fontos, ezért tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy bőrünk védve legyen a káros UV-sugaraktól.
Hogyan utazz cukorbetegen - Az orvosok ezekre hívják fel a figyelmet
A megfelelő tervezéssel és felkészüléssel az utazás élvezetes és biztonságos lesz, és nem kell, hogy a cukorbetegség korlátozzon a világ felfedezésében.
A cukorbetegség kezelése

A cukorbetegség egyre több ember mindennapját megkeseríti, azonban ha nem kezeljük más betegségek forrása is lehet. Tudj meg többet a cukorbetegségről cukorbetegeknek szóló oldalunkon, böngéssz cukormentes és egészséges receptjeink között, és informálódj a dietetikai kisokosból a Diabetesnet.hu oldalán! Segítünk kezelni a cukorbetegséggel járó tüneteket!

Tévhitek és igazságok a cukorbetegségről

A cukorbetegség a modernkor egyik legelterjedtebb egészségügyi problémája, és sokan még csak nem is tudják, hogy cukorbetegek. A Diabetes.hu oldalon lerántjuk a leplet a cukorbetegséggel szembeni tévhitekről és számtalan olyan tippet olvashatsz nálunk, amelyek valóban segítenek a cukorbetegséged kezelésében! Dietetikai tanácsok a cukorbetegség leküzdéséhez.

Dietetikai kisokos és egészséges receptek tárháza

Egészségmegőrzésünk és betegségeink kezelésének velejárója a megfelelő és célszerű táplálkozás. A Diabetesnet.hu oldalon rengeteg egészséges és cukormentes receptet olvashatsz, amiket könnyedén beilleszthetsz a diétádba. A dietetika a táplálkozástudománnyal foglalkozó tudományág, így az oldalon is szakértői és orvosok által alátámasztott tanácsokkal segítjük az egészséges táplálkozásod kialakítását cukorbetegként!

Minden, ami a cukorbetegséggel kapcsolatos!

Érdekes cikkek és tartalmak, konkrét tanácsok a cukorbetegség és az inzulinrezisztencia kezeléséhez. Tudj meg többet az inzulinról, a cukorbetegség megelőzéséről és kezeléséről, a cukorbetegség szintjeiről, a terhességi cukorbetegségről és mindent, ami csak egy cukorbeteget érdekelhet. A szakértői és orvosi tanácsok mellett rengeteg egészséges és cukormentes receptet találhatsz, ráadásul a diétád sikerességét is támogatjuk hasznos információkkal! Diabetesnet.hu a cukorbetegség, inzulinrezisztencia és inzulinérzékenység weboldala!