Diabetesnet Blog

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Diabetesnet Blog

Diabetesnet Blog

Válogass a legfrisseb hírek és újdonságok közül!

endometriózis tünetei

2024/01/04 - ZH

Milyen tünetekkel jár a fájdalmas endometriózis?

Az endometriózis, mely gyakran okoz intenzív menstruációs fájdalmat, fájdalmas szexuális együttlétet és krónikus medencei kellemetlenséget, fontosan felismerendő a megfelelő diagnózis és kezelés érdekében.
gyömbér szirup készítése

2023/12/16 - ZH

Gyömbér Szirup: Készítése és Egészségügyi Előnyei

A gyömbér hosszú évszázadok óta elismert gyógyító hatásairól ismert, és mostanra a gyógyító szirupok egyik népszerű összetevőjévé vált. Nem csupán a kellemes íze miatt, hanem a gingerol, chogaol és zingeron nevű hatóanyagoknak...
tempós gyaloglás és cukorbetegség

2023/12/16 - ZH

Tempós gyaloglás - Kulcs a 2-es típusú cukorbetegség megelőzéséhez

A tempós gyaloglás nem csupán testmozgás, hanem a 2-es típusú cukorbetegség elleni hatékony védekezés kulcsa is, derül ki a British Journal of Sports Medicine legújabb tanulmányából.
Kardiometeorológia

2023/12/16 - ZH

Kardiometeorológia: A Semmelweis Egyetem új tudományterülete

Az éghajlatváltozás és az egészség kapcsolatának mélyebb megértése érdekében a Semmelweis Egyetem kutatói kardiometeorológiával foglalkoznak, felfedve, hogy a cukorbetegek, az idősebbek és a férfiak különösen érzékenyek lehetnek a...
liszt helyett

2023/12/16 - ZH

Mit használjak búzaliszt helyett? Így helyettesítse a fehér lisztet

Ha le szeretnénk cserélni a fehér finomított búzalisztet, több magasabb tápértékű alternatíva is rendelkezésünkre áll. Nézzük, mit ajánl a dietetikus.
cukorbetegség kezelése

2023/12/16 - ZH

Ez a reuma gyógyszer valóban kezeli a cukorbetegséget?

Az Olumiant, eredetileg reuma elleni szereként ismert, most új utat nyit az 1-es típusú cukorbetegség kezelésében, megmutatva, hogy a JAK-gátló hatékonyan lassíthatja a betegség progresszióját és támogathatja az inzulintermelő hasnyálmirigy...
cukorbetegség és ülőmunka

2023/12/16 - ZH

Nagyobb eséllyel leszel cukorbeteg, ha ülőmunkát végzel

Az ülőmunka nem csupán a testmozgás hiányával jár együtt, hanem közvetve befolyásolja az anyagcserét és a hormonális egyensúlyt is, hozzájárulva a cukorbetegség kockázatának növekedéséhez.
cukorbetegség felismerése

2023/12/16 - ZH

Évekig tünetmentes a cukorbetegség, majd amikor berobban már késő

A cukorbetegség éveken át szinte észrevétlenül alakulhat ki, különösen a 2-es típusú diabéteszesek esetében. Diabetológusaink, részletezik, hogyan lehet felismerni a diabéteszt, és milyen teendők következnek a diagnózis után.

Legfrissebb cikkek


Így zajlik egy terheléses vércukorvizsgálat - Minden, amit tudnod kell
A terheléses vércukorvizsgálat fontos diagnosztikai eszköz, amely segít az orvosoknak megérteni, hogyan kezeli a szervezet a cukrot.
Hogyan ellenőrzik, hogy egy gyógyszer összetevői biztonságosak-e?
A gyógyszeriparban a biztonság az egyik legfontosabb szempont mind a gyógyszerek fejlesztése, mind pedig a piacra kerülés során. A gyógyszerek összetevőinek biztonságosságát alapos és átfogó vizsgálatoknak vetik alá, hogy biztosítsák a betegek biztonságát és egészségét. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk, hogy hogyan ellenőrzik a gyógyszeriparban, hogy egy gyógyszer összetevői biztonságosak-e.
7 előjel utal arra, hogy prediabéteszes vagy
A prediabétesz kialakulása sokakat érint, és azon túl, hogy komoly kockázatot jelent a cukorbetegség kialakulására, számos előjele van, amelyekre érdemes odafigyelni az egészségünk megőrzése érdekében.
A cukorbetegség kezelése

A cukorbetegség egyre több ember mindennapját megkeseríti, azonban ha nem kezeljük más betegségek forrása is lehet. Tudj meg többet a cukorbetegségről cukorbetegeknek szóló oldalunkon, böngéssz cukormentes és egészséges receptjeink között, és informálódj a dietetikai kisokosból a Diabetesnet.hu oldalán! Segítünk kezelni a cukorbetegséggel járó tüneteket!

Tévhitek és igazságok a cukorbetegségről

A cukorbetegség a modernkor egyik legelterjedtebb egészségügyi problémája, és sokan még csak nem is tudják, hogy cukorbetegek. A Diabetes.hu oldalon lerántjuk a leplet a cukorbetegséggel szembeni tévhitekről és számtalan olyan tippet olvashatsz nálunk, amelyek valóban segítenek a cukorbetegséged kezelésében! Dietetikai tanácsok a cukorbetegség leküzdéséhez.

Dietetikai kisokos és egészséges receptek tárháza

Egészségmegőrzésünk és betegségeink kezelésének velejárója a megfelelő és célszerű táplálkozás. A Diabetesnet.hu oldalon rengeteg egészséges és cukormentes receptet olvashatsz, amiket könnyedén beilleszthetsz a diétádba. A dietetika a táplálkozástudománnyal foglalkozó tudományág, így az oldalon is szakértői és orvosok által alátámasztott tanácsokkal segítjük az egészséges táplálkozásod kialakítását cukorbetegként!

Minden, ami a cukorbetegséggel kapcsolatos!

Érdekes cikkek és tartalmak, konkrét tanácsok a cukorbetegség és az inzulinrezisztencia kezeléséhez. Tudj meg többet az inzulinról, a cukorbetegség megelőzéséről és kezeléséről, a cukorbetegség szintjeiről, a terhességi cukorbetegségről és mindent, ami csak egy cukorbeteget érdekelhet. A szakértői és orvosi tanácsok mellett rengeteg egészséges és cukormentes receptet találhatsz, ráadásul a diétád sikerességét is támogatjuk hasznos információkkal! Diabetesnet.hu a cukorbetegség, inzulinrezisztencia és inzulinérzékenység weboldala!