Diabetesnet Blog

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Diabetesnet Blog

Diabetesnet Blog

Válogass a legfrisseb hírek és újdonságok közül!

Mi alapján választunk fogorvost?

2021/02/18 - Puskás Rékka

Mi alapján választunk fogorvost?

A gyerekorvosunkat nem választjuk, azt anyukánk választja nekünk. Aztán ahogy telnek az évek, egyre több szakember már a mi döntésünk nyomán kerül az életünkbe, más-más szempontokat figyelembe véve. Ebben a cikkben arról lesz szó, hogy mi...
fájdalommentes fogászat

2021/01/22 - Bettina

Ne félj többet a fogorvosi kezeléstől!

Lehetséges, hogy a fogászati beavatkozás ne járjon fájdalommal? Igen! Ma már számos olyan technológia áll rendelkezésre a fogászat területén, amelyek garantálják a biztonságos fogászati ellátást. 
Egyes ételek nem egészségesek

2020/10/14 - Puskás Rékka

Miből készüljön a gyerekjáték? Mutatjuk a legnépszerűbb anyagokat, és azt, hogy mire kell ügyelni!

Napjainkban az ételek piacára is ugyanúgy jellemző, ahogy minden másra is, hogy hihetetlenül széles a választék. Míg régen a főzés, pláne egy többfogásos menü készítése komoly feladat volt, amire rá kellett szánni az időt, manapság már...
Szájszárazság: okai, tünetei és kezelése

2020/08/25 - SzSz

Fogfehérítés otthon

A cukorbetegség és a szájszárazság gyakran összefügg, azonban mi állhat pontosan a háttérben? Erről lesz szó!
Plus Size divat tippek: így öltözködj molettként

2020/04/16 -

Így készíts szuper fotókat nyaralásod során!

Sajnos a cukorbetegség sokszor jár együtt a plus size mérettel. Egészségedre való odafigyelés mellett is előfordul, mutatjuk, hogy öltözhetsz mégis csinosan, divatosan!
A cukorbetegség és a rossz lehelet

2020/03/20 - SzSz

Így tudod könnyen kiválasztani a tökéletes alkalmi ruhát

A cukorbetegség következtében valóban kialakulhat rossz lehelet. De miért? Hogyan tehetünk ellene? A szakértő segít!
Egészséges fogak

2019/06/25 - SzSz

Tippek egy budapesti látogatáshoz

A mosoly nagyban befolyásolja megjelenésünket, és természetesen egy szép fogsor minden esetben esztétikus és figyelemfelkeltő tud lenni. Hogyan maradhatnak egészségesek fogaink? Mutatjuk!
Hasznos tanácsok az egészséges étkezéshez

2019/01/02 -

3 tipp, hogy drágábbnak tűnjön a szetted

Az egészségünk megőrzése nagyon fontos feladat, melyhez nagyban hozzá járul az, ha egészséges ételeket fogyasztunk. A következőkben adunk néhány hasznos tippet az egészséges étkezéshez! 

Legfrissebb cikkek


Normális vércukorszint étkezés előtt és étkezés után
A vércukorszint normális tartományban tartása létfontosságú az egészség megőrzéséhez, és különösen fontos a cukorbetegség megelőzésében és kezelésében.
Vigyázni kell a leégéssel, ha cukorbeteg vagy!
A cukorbetegek számára a napégés megelőzése különösen fontos, ezért tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy bőrünk védve legyen a káros UV-sugaraktól.
Hogyan utazz cukorbetegen - Az orvosok ezekre hívják fel a figyelmet
A megfelelő tervezéssel és felkészüléssel az utazás élvezetes és biztonságos lesz, és nem kell, hogy a cukorbetegség korlátozzon a világ felfedezésében.
A cukorbetegség kezelése

A cukorbetegség egyre több ember mindennapját megkeseríti, azonban ha nem kezeljük más betegségek forrása is lehet. Tudj meg többet a cukorbetegségről cukorbetegeknek szóló oldalunkon, böngéssz cukormentes és egészséges receptjeink között, és informálódj a dietetikai kisokosból a Diabetesnet.hu oldalán! Segítünk kezelni a cukorbetegséggel járó tüneteket!

Tévhitek és igazságok a cukorbetegségről

A cukorbetegség a modernkor egyik legelterjedtebb egészségügyi problémája, és sokan még csak nem is tudják, hogy cukorbetegek. A Diabetes.hu oldalon lerántjuk a leplet a cukorbetegséggel szembeni tévhitekről és számtalan olyan tippet olvashatsz nálunk, amelyek valóban segítenek a cukorbetegséged kezelésében! Dietetikai tanácsok a cukorbetegség leküzdéséhez.

Dietetikai kisokos és egészséges receptek tárháza

Egészségmegőrzésünk és betegségeink kezelésének velejárója a megfelelő és célszerű táplálkozás. A Diabetesnet.hu oldalon rengeteg egészséges és cukormentes receptet olvashatsz, amiket könnyedén beilleszthetsz a diétádba. A dietetika a táplálkozástudománnyal foglalkozó tudományág, így az oldalon is szakértői és orvosok által alátámasztott tanácsokkal segítjük az egészséges táplálkozásod kialakítását cukorbetegként!

Minden, ami a cukorbetegséggel kapcsolatos!

Érdekes cikkek és tartalmak, konkrét tanácsok a cukorbetegség és az inzulinrezisztencia kezeléséhez. Tudj meg többet az inzulinról, a cukorbetegség megelőzéséről és kezeléséről, a cukorbetegség szintjeiről, a terhességi cukorbetegségről és mindent, ami csak egy cukorbeteget érdekelhet. A szakértői és orvosi tanácsok mellett rengeteg egészséges és cukormentes receptet találhatsz, ráadásul a diétád sikerességét is támogatjuk hasznos információkkal! Diabetesnet.hu a cukorbetegség, inzulinrezisztencia és inzulinérzékenység weboldala!