Cukormentes mézeskalácsos sajtorta recept sütés nélkül!
A karácsony az egyik legcsodálatosabb időszak az évben, amikor a család és barátok együtt ünneplik az örömöt és a szeretetet. Az ünnepek alkalmából sokan finomságokkal kényeztetik magukat, de ha valaki cukormentesen vagy alacsony szénhidráttartalmúan táplálkozik, akkor is van lehetőség az ünnepi ízek élvezetére. A cukormentes mézeskalácsos sajttorta egy olyan recept, amely az ünnepi hangulatot és az egészséges táplálkozást tökéletesen ötvözi.
Ennek a cukormentes mézeskalácsos sajttortának az elkészítése meglepően egyszerű és gyors. Nem igényel sütőt és hosszas várakozást. A kekszes alapot könnyen összeállíthatod a speculatus kekszek apró morzsáiból és vajból, majd a krém összeállítása sem vesz igénybe sok időt. A krémsajt, tejszín és méz keverékéből egy sima és ínycsiklandó töltelék lesz, amelyet a kekszes alapra öntesz. A tetejét pedig cukormentes mézeskalács fűszerezéssel díszítheted. Az egyszerűsége ellenére ez a sütésnélküli sajttorta olyan karácsonyi csemegéket varázsol az asztalra, amikkel a hagyományos cukros ételeket is könnyedén helyettesítheted. Több időd marad a karácsonyi ajándékokra való gondoskodásra és az ünnepi készülődésre!
Hozzávalók a cukormentes mézeskalácsos sajttorta recepthez:
Az alaphoz:
• 200 g speculatus keksz (cukormentes változat)
• 80 g olvasztott vaj
A sajttortához:
• 500 g light krémsajt
• 400 ml cukormentes tejszín
• 3 evőkanál édesítőszer (pl. eritrit vagy xilit)
• 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
• 1 teáskanál vanília kivonat
• 4 lap zselatin
• 3 evőkanál forró víz
• Vörösáfonya vagy más bogyós gyümölcs a díszítéshez
Cukormentes mézeskalácsos sajttorta elkészítése:
1. Először készítsd el az alapot. Ehhez daráld le a speculatus kekszet morzsásra (használhatsz aprítógépet vagy műanyag zacskóval és sodrófával is összetörheted). Keverd össze az olvasztott vajjal, majd nyomkodd bele egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljába.
2. A zselatint oldd fel a forró vízben, majd hagyd kihűlni egy kicsit.
3. A krémsajtot keverd össze az édesítőszerrel, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a vanília kivonattal. Adj hozzá a zselatint, majd hagyd kihűlni a keveréket.
4. A cukormentes tejszínt verd fel habbá.
5. Az összeállításhoz keverd össze a krémsajtos keveréket a felvert tejszínnel.
6. Öntsd az elkészült tölteléket az alapra, majd tedd be a hűtőszekrénybe legalább 4 órára, de még jobb, ha egy éjszakán át pihen.
7. A tortát díszítsd vörösáfonyával vagy más bogyós gyümölcsökkel, és már kész is vagy az egészséges, cukormentes mézeskalácsos sajttortáddal!
Ez a recept lehetővé teszi, hogy karácsonykor is élvezd az ízeket anélkül, hogy a cukorral és magas kalóriatartalommal kellene szembesülnöd. Így az ünnepi asztal is lehet egészséges és finom!