Kedvenc Karácsonyi Receptem: A Cukormentes Mézeskalácsos Sajttorta

A karácsony az év legvarázslatosabb időszaka, amikor az otthonok megtelnek melegséggel, illatokkal és finom ételekkel. Azonban ha cukormentesen táplálkozol vagy ügyelsz az alacsony szénhidráttartalmú ételekre, akkor is élvezheted az ünnepi gasztronómia örömeit. Ebben a cikkben egy fantasztikus cukormentes mézeskalácsos sajttorta receptjét mutatjuk be, amellyel garantáltan elvarázsolod a vendégeidet és magadat is!

mézeskalácsos sajttorta

Cukormentes mézeskalácsos sajtorta recept sütés nélkül!


A karácsony az egyik legcsodálatosabb időszak az évben, amikor a család és barátok együtt ünneplik az örömöt és a szeretetet. Az ünnepek alkalmából sokan finomságokkal kényeztetik magukat, de ha valaki cukormentesen vagy alacsony szénhidráttartalmúan táplálkozik, akkor is van lehetőség az ünnepi ízek élvezetére. A cukormentes mézeskalácsos sajttorta egy olyan recept, amely az ünnepi hangulatot és az egészséges táplálkozást tökéletesen ötvözi.

 

 

 

 

Ennek a cukormentes mézeskalácsos sajttortának az elkészítése meglepően egyszerű és gyors. Nem igényel sütőt és hosszas várakozást. A kekszes alapot könnyen összeállíthatod a speculatus kekszek apró morzsáiból és vajból, majd a krém összeállítása sem vesz igénybe sok időt. A krémsajt, tejszín és méz keverékéből egy sima és ínycsiklandó töltelék lesz, amelyet a kekszes alapra öntesz. A tetejét pedig cukormentes mézeskalács fűszerezéssel díszítheted. Az egyszerűsége ellenére ez a sütésnélküli sajttorta olyan karácsonyi csemegéket varázsol az asztalra, amikkel a hagyományos cukros ételeket is könnyedén helyettesítheted. Több időd marad a karácsonyi ajándékokra való gondoskodásra és az ünnepi készülődésre!

 

 

Hozzávalók a cukormentes mézeskalácsos sajttorta recepthez:

 

Az alaphoz:

 

•    200 g speculatus keksz (cukormentes változat)
•    80 g olvasztott vaj

 

A sajttortához:

 

•    500 g light krémsajt
•    400 ml cukormentes tejszín
•    3 evőkanál édesítőszer (pl. eritrit vagy xilit)
•    1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
•    1 teáskanál vanília kivonat
•    4 lap zselatin
•    3 evőkanál forró víz
•    Vörösáfonya vagy más bogyós gyümölcs a díszítéshez

 

 

Cukormentes mézeskalácsos sajttorta elkészítése:

 

1.    Először készítsd el az alapot. Ehhez daráld le a speculatus kekszet morzsásra (használhatsz aprítógépet vagy műanyag zacskóval és sodrófával is összetörheted). Keverd össze az olvasztott vajjal, majd nyomkodd bele egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljába.

2.    A zselatint oldd fel a forró vízben, majd hagyd kihűlni egy kicsit.

3.    A krémsajtot keverd össze az édesítőszerrel, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a vanília kivonattal. Adj hozzá a zselatint, majd hagyd kihűlni a keveréket.

4.    A cukormentes tejszínt verd fel habbá.

5.    Az összeállításhoz keverd össze a krémsajtos keveréket a felvert tejszínnel.

6.    Öntsd az elkészült tölteléket az alapra, majd tedd be a hűtőszekrénybe legalább 4 órára, de még jobb, ha egy éjszakán át pihen.

7.    A tortát díszítsd vörösáfonyával vagy más bogyós gyümölcsökkel, és már kész is vagy az egészséges, cukormentes mézeskalácsos sajttortáddal!

 

Ez a recept lehetővé teszi, hogy karácsonykor is élvezd az ízeket anélkül, hogy a cukorral és magas kalóriatartalommal kellene szembesülnöd. Így az ünnepi asztal is lehet egészséges és finom!