3 természetes fogfehérítő módszer

Főoldal > 3 természetes fogfehérítő módszer

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 természetes fogfehérítő módszer


2021/11/25
VN

Magabiztos külső, csodás, ragyogó mosoly? Varázsoljunk csodaszép fehér fogakat természetes módszerekkel, mutatunk néhány szuper ötletet! 

3 természetes fogfehérítő módszer

Gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrendet kell betartani!

A ropogós gyümölcsök és zöldségek köztudottan dörzsölik le a lepedéket a fogakról rágás közben. Természetesen nem helyettesítik a fogmosást, de tényleg jótékony hatásuk van. Ráadásul a gyümölcsökről és zöldségekről köztudott, hogy nagyon hasznosak az általános egészségi állapotod szempontjából, ami mindenki számára előnyös. Plusz tipp: két olyan gyümölcs, amelyről azt állították, hogy fehéríti a fogakat, az ananász és az eper. Az ananászban található „bromelain” nevű enzim hatékonyan távolítja el a foltokat, és hasznos az általános fogfehérítésben. Az eper viszont almasavat tartalmaz, amelyről ismert, hogy eltávolítja a fogak elszíneződését, és fehérebbnek tűnik ettől.

 Dörzsöld be a banán-, narancs- vagy citromhéjával a fogadat!

Ennek a „trükknek” végrehajtásához vegyél egy banán-, narancs- vagy citromhéjat, és finoman dörzsöld be vele a fogaidat., ha 2 percig óvatosan dörzsölted a fogaidat, akkor alaposan öblítsd, mosd ki a szádat.  Ezeknek a gyümölcsöknek a héja citromsavat tartalmaz, amely elméletileg segít a fogfehérítésben. Ha érzékenységi problémáid vannak, valószínű, hogy a fogzománcod gyenge vagy lekopott. Ebben az esetben nem ajánlott ezt a módszert használni. Ebben az esetben egy fogorvosi látogatás célszerű, mutatunk is egy jó helyet itt: szájhigiéniai kezelés.

 

Kenjük be szódabikarbónával és hidrogén-peroxid pasztával a fogakat!

A szódabikarbóna fogfehérítő tulajdonságokkal rendelkezik; ezért elterjedt a fogkrémreklámokban. Enyhén koptató jellegének köszönhetően segít ledörzsölni a foltokat a fog felszínéről. A hidrogén-peroxid viszont természetes fehérítőszer. Segít a baktériumok elpusztításában is. Az emberek már sok-sok éve használnak hidrogén-peroxidot a baktériumok elpusztítására a sebeken. Mit kapsz, ha a két anyagból fogkrémet készítenél? Tökéletes fogfehérítési megoldás! Vegyünk egy evőkanál szódabikarbónát és két evőkanál hidrogén-peroxidot és keverjünk belőle pasztát!
 Legfrissebb cikkek


Mit tesz a dohányzás a fogakkal?
Arról, hogy a dohányzás milyen hatással van a tüdőre, valószínűleg már többet hallottunk, na de mi van a fogakkal? Mert bizony a fogakra is ugyanúgy negatív hatással van a dohányzás. Most kiderül, hogy mit tesz a dohányzás a fogaival! A dohányzás ugyanúgy hatással van fogak egészségére és a megjelenésére is.
Gyakori fogászati mítosz és tévhitek
A megfelelő szájápolásra vonatkozó tippekkel kapcsolatban rengeteg tanács áll rendelkezésre az interneten. Sajnos, ezek nagy része hamis vagy félrevezető. Az egészségügyben naponta történnek új fejlemények, és néha az üzenetek összekeverednek. Más fogászati mítoszok már évek óta léteznek, generációkon át öröklődve. Tegye helyre a dolgokat a tényekkel. Íme a legfontosabb fogászati mítoszok és tévhitek.