Szuper tippek az életmódváltáshoz!- Ezekre figyelj, hogy könnyebben tudd tartani az egészséges életmódot!

Főoldal > Így indulj neki a sikeres életmódváltásnak!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így indulj neki a sikeres életmódváltásnak!


2022/02/10
KC

Amikor újra és újra elszánjuk magunkat az életmódváltás mellett szeretnénk, hogy ezúttal tényleg sikerrel járjunk. Sokunk járt már ebben a cipőben, sosem könnyű nekivágni, főleg nem egy kudarc után. Miután megfogalmazódik benned a változtatás gondolata, a következő lépés az, hogy el is hidd, hogy képes vagy rá és kitalálj egy tervet ennek véghezviteléhez. De hogyan is kezdj neki? Alábbi cikkünkben összegyűjtöttünk a helyes táplálkozástól a tornaszőnyeg vásárásig minden kulcstényezőt amire szükséged lehet. 

egészséges életmód

Legyél tisztában a rossz szokásaiddal!

Tudnod kell mik azok a dolgok, melyeken változtatnod kell. Kezdetben elég, ha csökkented őket, nem kell teljesen megvonnod magadtól például a csokoládét. Ha megvonod, hamarabb fogsz besokallni és esetleg egyszerre nekiesni egy táblányinak. Azt kell tudatosítanod magadban, hogy ezek a mértékkel történő megvonások a javadat szolgálják és nem büntetések.

Hiszen minden fejben dől el. 

Alakíts ki egy egészséges étrendet!

 

Fontos, hogy kialakítsd az étrended és legyen benne rendszeresség. Ehhez akár szakember segítségét is kérheted. Egy biztos, a lényeg itt is az, hogy kitartó legyél és ne csupán pár hétig tartsd az előírtakat. Próbáld meg a célt látni a szemed előtt és emlékeztesd magad arra, hogy miért is csinálod.

 

Mozogj, mozogj, mozogj!

 

A helyes táplálkozás mellé elengedhetetlen a mozgás is, ha fogyni és formásodni szeretnénk. Látogass el egy számodra szimpatikus edzőterembe vagy próbálj ki különböző csoportos órákat, mint a spinning, de még táncolni is eljárhatsz. Számos lehetőséged van a mozgásra, a lényeg, hogy ne keress kifogásokat és a kezdő lelkesedés után is jelenj meg az órákon. Ha esetleg még erre nem állsz készen, akkor elkezdheted otthon is, különböző fitness videók segítségével. Ehhez csak szuper edzős videókra és egy kényelmes tornaszőnyeg vásárlásra lesz szükséged. A továbbiakban pedig egy-egy rohanósabb nap után kiválthatod a napi edzést tornaszőnyeged segítségével is.

 

Pihend ki magad!

 

Fordíts különös figyelmet arra, hogy eleget aludj. Kipihenten sokkal szebbnek látjuk a világot, sokkal több energiánk van és fókuszáltabbak is vagyunk. Ezek pedig mind kulcsfontosságúak ahhoz, hogy kitartsunk az egészséges életmód mellett. 
JövőLegfrissebb cikkek


Mit tesz a dohányzás a fogakkal?
Arról, hogy a dohányzás milyen hatással van a tüdőre, valószínűleg már többet hallottunk, na de mi van a fogakkal? Mert bizony a fogakra is ugyanúgy negatív hatással van a dohányzás. Most kiderül, hogy mit tesz a dohányzás a fogaival! A dohányzás ugyanúgy hatással van fogak egészségére és a megjelenésére is.
Gyakori fogászati mítosz és tévhitek
A megfelelő szájápolásra vonatkozó tippekkel kapcsolatban rengeteg tanács áll rendelkezésre az interneten. Sajnos, ezek nagy része hamis vagy félrevezető. Az egészségügyben naponta történnek új fejlemények, és néha az üzenetek összekeverednek. Más fogászati mítoszok már évek óta léteznek, generációkon át öröklődve. Tegye helyre a dolgokat a tényekkel. Íme a legfontosabb fogászati mítoszok és tévhitek.