Valóban csak tavaszi fáradtságot jelezne a szédülés?

Főoldal > Biztos, hogy csak tavaszi fáradtság?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Biztos, hogy csak tavaszi fáradtság?


2022/04/25
SFV

Te is indokolatlanul rosszul érzed magad néha, de próbálod ráfogni, hogy biztosan csak a front, vagy a tavaszi fáradtság? Mutatjuk, mik azok a rosszullétek, amik bár semmiségnek tűnnek, mégis érdemes velük szakemberhez fordulni!

Tavaszi fáradtság?

Szédülés, folyamatos fejfájás


Ha szédülünk, vagy ha gyakran fáj a fejünk, akkor könnyen megeshet, hogy megpróbáljuk azt vagy az időjárásra, vagy a fáradtságra fogni. Ez azért nem okos döntés egy alaposabb kivizsgálás nélkül, mert ezek könnyedén lehetnek akár neurológiai, vagy autoimmun betegségek, vagy akár vérszegénység jelei is. Ilyen panaszokkal mindenképp érdemes először háziorvosod, majd az ő javaslata tükrében szakorvost felkeresned.


Fájó fogak


Tudtad, hogy a fogfájás mindig csak akkor jelentkezik, ha a fogadnak már komolyabb baja van? Igaz ez arra is, ha hirtelen fájdul meg időnként, aztán elmúlik, és arra is, ha csak a hideg-meleg váltakozására érzékenyek a fogaid. Ha ezeket nem kezelik, akkor nagy általánosságban a fogak elvesztése a végeredmény. Ugye, hogy megéri az a fogászati konzultáció néhanapján?
Gyenge, fájó lábak futásnál


Veled is előfordult már, hogy futni indultál, és hosszabb-rövidebb idő után veszettül fájni kezdett a lábad, haza pedig már csak sétálni tudtál? Bár lehet, hogy ez a fájdalom záros határidőn belül elmúlik, mégsem kellene félvállról venned. Hogy miért? Mert mindez könnyedén lehet akár a csonthártya gyulladásának a jele is!


Fájós pocak étkezések után


Neked is gyakran fájdul meg a gyomrod az étkezések után? Ebben az esetben, legalább egy háziorvos, de inkább egy gasztroenterológus tanácsát is érdemes kikérned. A háttérben ugyanis gyakran állhat ételérzékenység, allergia, de akár gyomorfekély is. Ezek rövidtávon is szenvedést okozhatnak, nemhogy akkor, ha egyáltalán nem törődünk vele!
Ne felejtsd el, hogy a Te tested a legjobb barátod, akire vigyáznod kell, hiszen földi léteteket mindenképp együtt kell leélnetek!
 
Kimutatások Közösségi média marketingLegfrissebb cikkek


Mit tesz a dohányzás a fogakkal?
Arról, hogy a dohányzás milyen hatással van a tüdőre, valószínűleg már többet hallottunk, na de mi van a fogakkal? Mert bizony a fogakra is ugyanúgy negatív hatással van a dohányzás. Most kiderül, hogy mit tesz a dohányzás a fogaival! A dohányzás ugyanúgy hatással van fogak egészségére és a megjelenésére is.
Gyakori fogászati mítosz és tévhitek
A megfelelő szájápolásra vonatkozó tippekkel kapcsolatban rengeteg tanács áll rendelkezésre az interneten. Sajnos, ezek nagy része hamis vagy félrevezető. Az egészségügyben naponta történnek új fejlemények, és néha az üzenetek összekeverednek. Más fogászati mítoszok már évek óta léteznek, generációkon át öröklődve. Tegye helyre a dolgokat a tényekkel. Íme a legfontosabb fogászati mítoszok és tévhitek.