Valóban csak tavaszi fáradtságot jelezne a szédülés?

Főoldal > Biztos, hogy csak tavaszi fáradtság?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Biztos, hogy csak tavaszi fáradtság?


2022/04/25
SFV

Te is indokolatlanul rosszul érzed magad néha, de próbálod ráfogni, hogy biztosan csak a front, vagy a tavaszi fáradtság? Mutatjuk, mik azok a rosszullétek, amik bár semmiségnek tűnnek, mégis érdemes velük szakemberhez fordulni!

Tavaszi fáradtság?

Szédülés, folyamatos fejfájás


Ha szédülünk, vagy ha gyakran fáj a fejünk, akkor könnyen megeshet, hogy megpróbáljuk azt vagy az időjárásra, vagy a fáradtságra fogni. Ez azért nem okos döntés egy alaposabb kivizsgálás nélkül, mert ezek könnyedén lehetnek akár neurológiai, vagy autoimmun betegségek, vagy akár vérszegénység jelei is. Ilyen panaszokkal mindenképp érdemes először háziorvosod, majd az ő javaslata tükrében szakorvost felkeresned.


Fájó fogak


Tudtad, hogy a fogfájás mindig csak akkor jelentkezik, ha a fogadnak már komolyabb baja van? Igaz ez arra is, ha hirtelen fájdul meg időnként, aztán elmúlik, és arra is, ha csak a hideg-meleg váltakozására érzékenyek a fogaid. Ha ezeket nem kezelik, akkor nagy általánosságban a fogak elvesztése a végeredmény. Ugye, hogy megéri az a fogászati konzultáció néhanapján?
Gyenge, fájó lábak futásnál


Veled is előfordult már, hogy futni indultál, és hosszabb-rövidebb idő után veszettül fájni kezdett a lábad, haza pedig már csak sétálni tudtál? Bár lehet, hogy ez a fájdalom záros határidőn belül elmúlik, mégsem kellene félvállról venned. Hogy miért? Mert mindez könnyedén lehet akár a csonthártya gyulladásának a jele is!


Fájós pocak étkezések után


Neked is gyakran fájdul meg a gyomrod az étkezések után? Ebben az esetben, legalább egy háziorvos, de inkább egy gasztroenterológus tanácsát is érdemes kikérned. A háttérben ugyanis gyakran állhat ételérzékenység, allergia, de akár gyomorfekély is. Ezek rövidtávon is szenvedést okozhatnak, nemhogy akkor, ha egyáltalán nem törődünk vele!
Ne felejtsd el, hogy a Te tested a legjobb barátod, akire vigyáznod kell, hiszen földi léteteket mindenképp együtt kell leélnetek!
 Legfrissebb cikkek


Egyre több nő sterilizáltatja magát egy gyerekmentes életért cserébe
Természetesen nem csak gyerekmentes élet esetén beszélünk női sterilizációról, hiszen akik már szültek gyermeket, vagy akár többet is, dönthetnek úgy, hogy biztosan nem szeretnének többet, és nem akarnak bajlódni a fogamzásgátlással életük hátralévő részében. Illetve vannak, akik tudják, hogy biztosan nem akarnak sohasem szülni, így ők is szokták ezt választani. De hogy mi ez pontosan és milyen következményekkel jár, az a cikkben kiderül. 
Ingerültség, sírás, rossz hangulat– a PMS tünetei és azok enyhítése
A menstruáció kezdete előtti napokban sok nőnek vannak fájdalmai, görcsök és hangulati ingadozások, sőt székrekedés és hasmenés is. A nők egy részének a menstruáció előtti tünetei olyan súlyosak, hogy zavarják akár a mindennapi életet is. A cikkben a PMS tüneteit, okát és enyhítését járjuk körben!
Kivehető vagy a fix fogpótlás a jobb? Mutatjuk az érveket és ellenérveket!
Sokan küzdenek a fogak elvesztésével, hiányával. Ha te is köztük vagy akkor már biztosan tudod, hogy modern világunkban rengeteg lehetőséged van ennek orvoslására, többféle fogpótló eljárás is létezik. A műfogsor már évszázadok óta megoldást jelent a foghiánnyal küzdők számára.
A cukorbetegség kezelése

A cukorbetegség egyre több ember mindennapját megkeseríti, azonban ha nem kezeljük más betegségek forrása is lehet. Tudj meg többet a cukorbetegségről cukorbetegeknek szóló oldalunkon, böngéssz cukormentes és egészséges receptjeink között, és informálódj a dietetikai kisokosból a Diabetesnet.hu oldalán! Segítünk kezelni a cukorbetegséggel járó tüneteket!

Tévhitek és igazságok a cukorbetegségről

A cukorbetegség a modernkor egyik legelterjedtebb egészségügyi problémája, és sokan még csak nem is tudják, hogy cukorbetegek. A Diabetes.hu oldalon lerántjuk a leplet a cukorbetegséggel szembeni tévhitekről és számtalan olyan tippet olvashatsz nálunk, amelyek valóban segítenek a cukorbetegséged kezelésében! Dietetikai tanácsok a cukorbetegség leküzdéséhez.

Dietetikai kisokos és egészséges receptek tárháza

Egészségmegőrzésünk és betegségeink kezelésének velejárója a megfelelő és célszerű táplálkozás. A Diabetesnet.hu oldalon rengeteg egészséges és cukormentes receptet olvashatsz, amiket könnyedén beilleszthetsz a diétádba. A dietetika a táplálkozástudománnyal foglalkozó tudományág, így az oldalon is szakértői és orvosok által alátámasztott tanácsokkal segítjük az egészséges táplálkozásod kialakítását cukorbetegként!

Minden, ami a cukorbetegséggel kapcsolatos!

Érdekes cikkek és tartalmak, konkrét tanácsok a cukorbetegség és az inzulinrezisztencia kezeléséhez. Tudj meg többet az inzulinról, a cukorbetegség megelőzéséről és kezeléséről, a cukorbetegség szintjeiről, a terhességi cukorbetegségről és mindent, ami csak egy cukorbeteget érdekelhet. A szakértői és orvosi tanácsok mellett rengeteg egészséges és cukormentes receptet találhatsz, ráadásul a diétád sikerességét is támogatjuk hasznos információkkal! Diabetesnet.hu a cukorbetegség, inzulinrezisztencia és inzulinérzékenység weboldala!