Gyors kaják
Manapság már köztudott, hogy a gyorséttermekben kapható menük nem különösebben egészségesek. Finomak, ráadásul roppant kényelmes módja az étkezésnek, hogy az ember csak leadja a rendelést és néhány perc múlva már fogyaszthatja is. De az ilyen ételek nem különösebben egészségesek, tele vannak adalékanyagokkal, tartósítószerrel, ráadásul sokszor olajban sütik ki őket, ami szintén nem tesz annyira jót a szervezetnek. Ráadásul a hamburgerekben, hot-dogokban lévő feldolgozott húsok fogyasztásával növekszik a rák kialakulásának kockázata is. Persze időnként belefér, de ne a gyorsételek tegyék ki az étkezések zömét.
Mirelit ételek
Az előre elkészített, majd lefagyasztott ételek sem a legegészségesebbek. Persze nagyon finomak, hiszen tele vannak ízfokozókkal és tartósítószerrel, és mivel egyszer már el lettek készítve, a tálalást megelőző konyhai munka is rövidebb ideig tart. De azt is tény, hogy például a húsok esetében sokszor nem is ugyanolyan húst eszünk, mintha mi magunk készítettük volna. Mivel nem lehet tudni egészen pontosan, hogy miből is van az adott étel, és milyen adalékanyagokat tartalmaz, az ilyen ételek esetében nagyobb esélye van allergiás reakciók kialakulásának is.
Nassolni valók
Nassolni jó, és nem is szükséges száműzni a háztartásból. De azzal tisztában kell lenni, hogy a csokik, gumicukrok, chipsek és társaik tápanyagot nem nagyon tartalmaznak, ellenben tele vannak tartósítószerrel, cukorral, ízfokozókkal, színezékkel, aromákkal és persze E jelzésű anyagokkal. Épp ezért, ha valaki egészségesen szeretne étkezni, akkor az esetek döntő többségében kerülnie kell ezeket a termékeket. A csokoládé kis mennyiségben – feltéve, hogy magas a valódi kakaótartalma – még egészséges is, azonban a fogyasztása során nem árt odafigyelni a mértékletességre. Továbbá ezek a nassolnivalók a fogainkra nézve sem túl jók, hiszen miattuk fogszuvasodás vagy fogágybetegségek is kialakulhatnak. A fogágybetegség kezelése pedig igen bonyolult lehet.
Konzervek
A konzervek sem a legegészségesebb ételek, nem véletlenül lehet őket évekig tárolni. Ezek is előre elkészített fogások, amiket általában csak megmelegíteni szükséges. De épp azért állnak el nagyon sokáig, mert tele vannak tartósítószerrel, és gyakran ízfokozókkal és aromákkal is. Egy kempingezés során remek döntés a konzerv étel, de a mindennapok során, ha egy mód van rá, érdemesebb elkerülni és elkészíteni az adott menüt.