Mi alapján választunk fogorvost?

Főoldal > Mi alapján választunk fogorvost?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mi alapján választunk fogorvost?


2021/02/18
Puskás Rékka

A gyerekorvosunkat nem választjuk, azt anyukánk választja nekünk. Aztán ahogy telnek az évek, egyre több szakember már a mi döntésünk nyomán kerül az életünkbe, más-más szempontokat figyelembe véve. Ebben a cikkben arról lesz szó, hogy mi alapján választunk fogorvost, melyek azok a tényezők, melyek befolyásolják a döntést.

Mi alapján választunk fogorvost?

Állami/ Magán

 

Az első, amit el kell dönteni, hogy az ingyenes ellátást választod, vagy inkább fizetsz a magánorvosi rendelőbe. Noha orvosok tekintetében az állami rendelőkben is nagyszerű a választék, a használt anyagok és eszközök tekintetében jóval elmaradottabbak, mint a magánpraxisok. A továbbiak inkább a magánrendelők esetére fognak vonatkozni. 

Az árak

 

Amikor nézelődsz a magánorvosi rendelők között, az egyik meghatározó dolog ár. A különböző anyagok, eljárások bizony néha sokba kerülnek, a fogászati árak Budapest vonzáskörzetében és az ország többi pontján pedig nagyjából azonos, azonban az árért cserébe magas minőségű és színvonalú szolgáltatásban részesítenek. 

 

Esetleges ismeretség

 

A személyes ismeretség, ajánlás is erős húzóerő, amikor valamilyen szakembert választunk. Ha a barátod, rokonod már rendelkezik tapasztalattal az adott helyről, neki ösztönösen jobban hiszel, mint az interneten olvasható véleményeknek. Ez fokozottan igaz akkor, ha az ismerősöd nem páciensi, hanem doktori, asszisztensi tapasztalattal rendelkezik. Szívesebben mész olyan fogorvoshoz, akivel egyébként is jóban vagy.

 

Vélemények

 

Azért nem szabad lebecsülni azokat a véleményeket sem. Ha nincs a személyes ismeretségi körödben potenciális lehetőség, és a neten kezdesz el keresgélni, az egyetlen viszonyítási pontod a különböző helyekről a vélemények lesznek, a tapasztalatok olyanoktól, akik már voltak ott páciensek.

 

Szakmai referenciák

 

Az internetes vélemények mellett érdemes megnézni a fogászatok oldalán, hogy vannak-e szakmai referenciák, elismerések, díjak, illetve magukra az orvosokra is nyugodtan rákereshetsz, hogy hol tanultak, mit értek el és hasonlók. Az internetről rengeteg mindent megtudhatsz!

 

Az első élmény

 

Ami pedig a leginkább eldönti a kérdést, az az első élmény. Mondhatnám, hogy első benyomás, de hiába a modern berendezés és a kedves személyzet, ha utána a kezelés rossz élményként rögzül. Ezért aztán jobb kifejezés az, hogy az első élmény, amiben benne van a rendelő megjelenése, a dolgozók magatartása, valamint az is, hogy a konzultáció, vagy esetleg kezelés milyen emléket hagyott benned.
Felmérések Jövő Kiadások PénzLegfrissebb cikkek


Mit tesz a dohányzás a fogakkal?
Arról, hogy a dohányzás milyen hatással van a tüdőre, valószínűleg már többet hallottunk, na de mi van a fogakkal? Mert bizony a fogakra is ugyanúgy negatív hatással van a dohányzás. Most kiderül, hogy mit tesz a dohányzás a fogaival! A dohányzás ugyanúgy hatással van fogak egészségére és a megjelenésére is.
Gyakori fogászati mítosz és tévhitek
A megfelelő szájápolásra vonatkozó tippekkel kapcsolatban rengeteg tanács áll rendelkezésre az interneten. Sajnos, ezek nagy része hamis vagy félrevezető. Az egészségügyben naponta történnek új fejlemények, és néha az üzenetek összekeverednek. Más fogászati mítoszok már évek óta léteznek, generációkon át öröklődve. Tegye helyre a dolgokat a tényekkel. Íme a legfontosabb fogászati mítoszok és tévhitek.