Tojás
Egy kutatás kimutatta, hogy akiknek a reggelijük tojást is tartalmaz, azok a nap későbbi részében kevesebb kalóriát visznek be a különböző étkezésekkel. Ennek oka az, hogy a tojás szabályozza az étvágyat és korlátozza az étkezések után jelentkező immunválaszt.
Ecet
Azok, akik étkezés előtt egy kis ecetet fogyasztanak (amely lehet étkezési vagy almaecet) jelentősebben kisebb vércukor és inzulin értékeket mérnek étkezés után mint azok akik nem. Ennek oka, hogy az ecet nagyon jó vércukor és inzulin csökkentő hatású.
Fűszerek
Kiemelnénk a kurkuma, gyömbér, mustármag és a koriander jótékony hatását a fűszernövények közül. Ezek a fűszerek rendkívül jól segítik a glükóz és a koleszterin anyagcseréjét, illetve a vércukor és az inzulinszint csökkentését.
Olívaolaj
Az olívaolaj szintén segít az étvágy elnyomásában, illetve a benne található mono-telítetlen zsírok megakadályozzák a zsírlerakódást és az inzulinrezisztencia kialakulását.
Mangó
A mangó amellett hogy rendkívül gazdag vitaminokban, vércukorszint csökkentő tulajdonsága is igen magas. Rendkívül édes íze becsapós lehet, de tanulmányok bebizonyították a cukorbetegségre gyakorolt jótékony hatását.
Fahéj
A fahéj az izom és a májsejtek inzulinválaszát segíti, amelynek köszönhetően jobban kezelhető a vércukorszint.
Chia Mag
Ezek az apró magok nagy segítséget nyújtanak a vércukorszint stabilizálásában és az inzulinérzékenység javításában. Továbbá csökkenti a magas koleszterinszintet és a magas vérnyomást is.
Avokádó
Az avokádóban található mono-telítetlen zsírsavak csökkentik a cukor beépülésének sebességét a véráramba, ezzel kisebb inzulintermelésre késztetve a szervezetet.
Áfonya
Az áfonyában található bloaktív összetevők az inzulinérzékenységet növelik, ennek köszönhetően csökkenti a cukorbetegség kialakulásának esélyét.
Cseresznye
A csereszenyében található anthocyanin amely egy rendkívül erős antioxidáns, a felére csökkenti az inzulintermelést. Továbbá ennek köszönheti a jellegzetes piros színét a gyümölcs.