Kivehető vagy a fix fogpótlás a jobb: kivehető és rögzített fogpótlás összehasonlításam előnyök, hátrányok fogpótlás típusonként

Főoldal > Kivehető vagy a fix fogpótlás a jobb? Mutatjuk az érveket és ellenérveket!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kivehető vagy a fix fogpótlás a jobb? Mutatjuk az érveket és ellenérveket!


2023/01/21
VN

Sokan küzdenek a fogak elvesztésével, hiányával. Ha te is köztük vagy akkor már biztosan tudod, hogy modern világunkban rengeteg lehetőséged van ennek orvoslására, többféle fogpótló eljárás is létezik. A műfogsor már évszázadok óta megoldást jelent a foghiánnyal küzdők számára.

Kivehető vagy a fix fogpótlás a jobb?

Milyen fogpótlási lehetőségek vannak?

A műfogsorra van szükség ahhoz, hogy visszanyerd esztétikus megjelenésedet, csodaszép, egészséges mosolyodat, és ezzel együtt önbizalmadat, megnyerő hangulatodat, illetve ahhoz is, hogy megfelelően tudj beszélni, képezni a hangokat, rágni, feldolgozni a különböző élelmiszereket. Ezért jó, hogy a mai fogpótlások, beleértve a kivehető és rögzített fogsorokat is, nagyban különböznek a régebbi fogsoroktól! A sebészeti beültetési technikák számos módon javíthatják a fogsorok teljesítményét, és esztétikáját is egyaránt. A mai modern fogászati technológiák lehetőséget kínálnak többféle innovatív eljárásra is, a rögzített fogsor, jelentős előnyöket kínálnak a hagyományosabb kivehető fogsorokhoz képest.

 A rögzített fogsor előnyei

Ha elképzelsz egy protéziskészletet, akkor elképzelhető, hogy egy ívet vagy egy sor kivehető műfogat látsz magad előtt, pedig ennél jóval fejlettebb már a fogászati tudomány. A rögzített fogsorok többféle fejlesztést kínálnak ehhez a modellhez képest. A rögzített fogsorokat fogászati implantátumok rögzítik. A fogászati implantációs eljárás során titán oszlopok rögzítik az állcsontot. Ennek eredményeként a fogászati implantátumok úgy működnek, mint a természetes fogak. Ha a fogsor implantátumokkal rögzíti, nem kell tartania a megcsúszástól. A rögzített fogsorok az állkapocs csontvesztését is megakadályozzák. A rögzített fogsor helyettesítheti a felső vagy az alsó ívet. A rögzített fogsor alátámasztásához 4-6 fogászati implantátum szükséges. A fix fogpótlások nagyon természetes hatást keltenek.  

 

A kivehető fogpótlás előnyei

A fogbeültetés folyamata időbe telik, beleértve a sok találkozót, és műtétet is, és akkor még a felépülési időről nem is beszéltünk. A kivehető fogsor jóval gyorsabban elkészül. Ha az állcsont nem elég egészséges vagy sűrű a fogászati implantátumok befogadásához, akkor kivehető fogsorra lehet szükséged. Egy másik megkülönböztetett előny sok beteg számára, hogy a kivehető implantátum fogpótlások sokkal olcsóbbak, mint a rögzített implantátumok. Ezenkívül az implantátummal támogatott kivehető fogsort könnyebb tisztán tartani, mivel mindennap kivehető higiéniai szempontból.
 
TünetekLegfrissebb cikkek


7 Egészséges és Cukormentes Keksz a Hideg Napokra – Támogatják az Emésztést és Eltelítenek
A hideg napokon különösen vonzó lehet egy bögre forró ital mellett valamilyen ínycsiklandó keksz vagy sütemény. Az alábbi cikkben olyan cukormentes kekszrecepteket mutatunk be, melyek támogatják a diétázók céljait
Hogyan mondj NEM-et egyes ételekre az ünnepek alatt?
Az ünnepi időszak kihívásokkal teli időszak lehet azok számára, akik számára az egészséges étkezés kiemelt fontosságú. Az asztalok megtelnek különféle ínycsiklandó ételekkel, és a kísértés nagyobb, mint bármikor máskor az év során. Azonban, azzal, hogy tudatosan választunk, és megtanuljuk, hogyan mondjunk határozottan NEM-et egyes ételekre, még az ünnepi időszakban is tarthatjuk az egészséges táplálkozás irányvonalát. Íme néhány hatékony tipp, amelyek segíthetnek ebben az izgalmas, de kihívásokkal teli időszakban.
Így készíthetsz mézeskalácsot cukormentesen! Észre sem lehet venni a különbséget!
Az ünnepi szezonban élvezd a karácsonyi hangulatot cukormentes mézeskaláccsal! Könnyedén elkészíthető receptünkben az ízek és a hagyomány találkoznak, és észre sem fogod venni a különbséget a hagyományos változathoz képest. Kellemes sütögetést kívánunk!
A cukorbetegség kezelése

A cukorbetegség egyre több ember mindennapját megkeseríti, azonban ha nem kezeljük más betegségek forrása is lehet. Tudj meg többet a cukorbetegségről cukorbetegeknek szóló oldalunkon, böngéssz cukormentes és egészséges receptjeink között, és informálódj a dietetikai kisokosból a Diabetesnet.hu oldalán! Segítünk kezelni a cukorbetegséggel járó tüneteket!

Tévhitek és igazságok a cukorbetegségről

A cukorbetegség a modernkor egyik legelterjedtebb egészségügyi problémája, és sokan még csak nem is tudják, hogy cukorbetegek. A Diabetes.hu oldalon lerántjuk a leplet a cukorbetegséggel szembeni tévhitekről és számtalan olyan tippet olvashatsz nálunk, amelyek valóban segítenek a cukorbetegséged kezelésében! Dietetikai tanácsok a cukorbetegség leküzdéséhez.

Dietetikai kisokos és egészséges receptek tárháza

Egészségmegőrzésünk és betegségeink kezelésének velejárója a megfelelő és célszerű táplálkozás. A Diabetesnet.hu oldalon rengeteg egészséges és cukormentes receptet olvashatsz, amiket könnyedén beilleszthetsz a diétádba. A dietetika a táplálkozástudománnyal foglalkozó tudományág, így az oldalon is szakértői és orvosok által alátámasztott tanácsokkal segítjük az egészséges táplálkozásod kialakítását cukorbetegként!

Minden, ami a cukorbetegséggel kapcsolatos!

Érdekes cikkek és tartalmak, konkrét tanácsok a cukorbetegség és az inzulinrezisztencia kezeléséhez. Tudj meg többet az inzulinról, a cukorbetegség megelőzéséről és kezeléséről, a cukorbetegség szintjeiről, a terhességi cukorbetegségről és mindent, ami csak egy cukorbeteget érdekelhet. A szakértői és orvosi tanácsok mellett rengeteg egészséges és cukormentes receptet találhatsz, ráadásul a diétád sikerességét is támogatjuk hasznos információkkal! Diabetesnet.hu a cukorbetegség, inzulinrezisztencia és inzulinérzékenység weboldala!