Hogyan legyek boldog egyedül? - nem kell magányosnak lenned, mert egyedül vagy, ez egy remek időszak az önszeretet. önismeret kialakítására és számos új dolog kipróbálására!

Főoldal > Hogyan legyek boldog egyedül? – 7 tipp, ami segít a magány leküzdésében

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan legyek boldog egyedül? – 7 tipp, ami segít a magány leküzdésében


2023/03/28
NA

Először is: az egyedül töltött idő nem feltétlenül jelenti azt, hogy magányos vagy. Az egyedül töltött idő alkalom arra, hogy jobban megismerd önmagadat, javíts lelki egészségeden, és olyan dolgokat csinálj, amiket élvezel.  Az emberek társas lények, keményen kötődnek másokhoz. Ugyanakkor fontos megtanulni, hogyan kell elviselni, sőt megbecsülni a hosszabb ideig tartó egyedüllétet. 

Boldog egyedül

1. Alakíts ki kapcsolatot magaddal 

Az egyedüllét lehetőséget ad az önmagaddal való kapcsolatod ápolására. Ezt azonban nem mindig könnyű megtenni. Az egyedül töltött idő különböző okok miatt nehéz lehet az emberek számára. Használd a kényelmetlenséget lehetőségként arra, hogy tanulj önmagadról. Gondold át, mi történik veled, amikor egyedül vagy. Ezt megteheted például úgy, hogy az értékeiden, az aktuális érzelmeiden gondolkodsz vagy akár naplóba írsz ezekről.

 

2. Tanulj valami újat

Kezdd meg az új információk befogadását és elsajátítását, vagy gyakorold a készségeket egyedül. Ez magában foglalhatja az olyan tevékenységekben való részvételt, amelyek végrehajtó működési készségeket igényelnek, mint például az összpontosítás, ilyen az olvasás vagy az alkotás. Vegyél fontolóra valami mást, mint általában: ez remek alkalom arra, hogy valami újat kipróbálj, vagy akár online részt vegyél egy kurzuson. 

3. Edzés, testmozgás 

Az aktív élet nagyban segíthet a boldogság felé vezető úton. A napi, tudatos séta vagy valamilyen fizikai tevékenység enyhíti a szorongást. Egy nagyszabású, 2018-as tanulmányban a kutatók azt találták, hogy azok, akik rendszeresen sportoltak, 43,2%-kal kevesebb napot tapasztaltak rossz lelki egészséggel az előző hónapban, mint azok, akik lustábbak vagy kevésbé aktívak voltak. 

 

4. Tölts több időt a természetben 

Egy 2019-es tanulmány kimutatta, hogy azok az emberek, akik egy héten keresztül legalább két órát töltöttek a természetben, sokkal nagyobb valószínűséggel számoltak be jobb közérzetről és egészségről, mint azok, akik nem töltöttek időt a szabadban. 
Az, hogy a kint töltött idő kis lépésekben vagy nagyobbakban történt-e, nem befolyásolta az eredményeket: az előnyök heti 200-300 percnél tetőztek a szabadban. Menj egy hosszú sétára, olvass egy parkban, vagy csak ülj a szabadban.

 

5. Gyakorold a hálát

Túl könnyű elkapni, hogy arra összpontosíts, amid nincs. Érdemes minden reggel és este felsorolni dolgokat, amelyekért testileg, érzelmileg és lelkileg hálásak vagyunk, különösen, ha magányosak vagyunk az ünnepek alatt. Továbbá a hálalisták létrehozása és a tükör előtti hangos felolvasás segíthet az agy több szenzoros központjának megcélzásában, hogy maximalizálja e tevékenység előnyeit. 

 

6. Tarts egy kis szünetet a közösségi médiában 

Noha a közösségi média lehetőségnek tűnhet a másokkal való kapcsolatteremtésre, valójában erősebb magányérzést válthat ki. Egy 18 és 30 év közötti diákok körében végzett kiterjedt, 2019-es tanulmány összefüggést talált a közösségi média használata és az elszigeteltség érzése között. A közösségi médiában szerzett negatív tapasztalatok minden 10%-kos növekedése után a felhasználók átlagosan 13%-kal nőtt az elszigeteltség érzése. 

 

7. Vidd el magad randevúzni 

Bár nyilvánvalónak tűnhet, hogy olyasvalamit csinálsz, amit szeretsz, ritkán van lehetőséged arra, hogy pontosan azt tedd, amit szeretnél. A legtöbb embernek soha nem volt hosszú ideje arra, hogy csak a preferenciáin gondolkodjon. Az egyedül töltött idő alatt teremts teret, hogy feltehesd magadnak a kérdést: mivel szeretnék valójában foglalkozni? Nézz meg egy filmet, vagy nézz meg egy új múzeumi kiállítást, esetleg maradj otthon, kapcsolj be zenét és főzd a kedvenc ételedet. 
Egyéb cikkekLegfrissebb cikkek


Cukorbetegség is okozhatja a talpon lévő tyúkszemet
A cukorbetegség számos lábproblémát okozhat, beleértve a talpi tyúkszemeket is. Ismerd meg, hogyan előzheted meg és kezelheted ezeket a kellemetlenségeket.
Tudta, hogy a diabétesz a látását is tönkre teheti?
A diabétesz nem csupán a vércukorszintet befolyásolja, hanem komoly szövődményekkel járhat a szem egészségére nézve is. A látásromlás és a vakság a diabétesz egyik legkomolyabb következménye.
5+1 dolog, amit egy dietetikusnak meg kell követelnie a páciensektől
Az egészséges életmód és a helyes táplálkozási szokások kialakítása érdekében elengedhetetlen a dietetikus és a páciens együttműködése.
A cukorbetegség kezelése

A cukorbetegség egyre több ember mindennapját megkeseríti, azonban ha nem kezeljük más betegségek forrása is lehet. Tudj meg többet a cukorbetegségről cukorbetegeknek szóló oldalunkon, böngéssz cukormentes és egészséges receptjeink között, és informálódj a dietetikai kisokosból a Diabetesnet.hu oldalán! Segítünk kezelni a cukorbetegséggel járó tüneteket!

Tévhitek és igazságok a cukorbetegségről

A cukorbetegség a modernkor egyik legelterjedtebb egészségügyi problémája, és sokan még csak nem is tudják, hogy cukorbetegek. A Diabetes.hu oldalon lerántjuk a leplet a cukorbetegséggel szembeni tévhitekről és számtalan olyan tippet olvashatsz nálunk, amelyek valóban segítenek a cukorbetegséged kezelésében! Dietetikai tanácsok a cukorbetegség leküzdéséhez.

Dietetikai kisokos és egészséges receptek tárháza

Egészségmegőrzésünk és betegségeink kezelésének velejárója a megfelelő és célszerű táplálkozás. A Diabetesnet.hu oldalon rengeteg egészséges és cukormentes receptet olvashatsz, amiket könnyedén beilleszthetsz a diétádba. A dietetika a táplálkozástudománnyal foglalkozó tudományág, így az oldalon is szakértői és orvosok által alátámasztott tanácsokkal segítjük az egészséges táplálkozásod kialakítását cukorbetegként!

Minden, ami a cukorbetegséggel kapcsolatos!

Érdekes cikkek és tartalmak, konkrét tanácsok a cukorbetegség és az inzulinrezisztencia kezeléséhez. Tudj meg többet az inzulinról, a cukorbetegség megelőzéséről és kezeléséről, a cukorbetegség szintjeiről, a terhességi cukorbetegségről és mindent, ami csak egy cukorbeteget érdekelhet. A szakértői és orvosi tanácsok mellett rengeteg egészséges és cukormentes receptet találhatsz, ráadásul a diétád sikerességét is támogatjuk hasznos információkkal! Diabetesnet.hu a cukorbetegség, inzulinrezisztencia és inzulinérzékenység weboldala!