10 hasznos tanács az infra szauna használatához

Főoldal > 10 hasznos tanács az infra szauna használatához

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

10 hasznos tanács az infra szauna használatához


2022/01/20
VN

Infra szauna vásárlására adtad a fejedet? Akkor ennek a cikknek minden bizonnyal örülni fogsz, ugyanis megosztunk veletek 10 hasznos tanácsot az infra szaunák használatához. Ezek segítségével nemcsak az élmény lesz tökéletes, hanem a hatás is maximalizálható.

10 hasznos tanács az infra szauna használatához

•    Mikor a legjobb infra szaunázni? Az infra szaunázás legjobb időpontja a kora reggeli vagy az esti lefekvés előtt időszak, de ettől el lehet térni nyugodtan. Fontos, hogy evés után mindenképpen várj legalább 1-2 órát, mielőtt elkezdenéd használni az infra szaunát! 
•    Ügyelj a vízbevitelre, szaunázás előtt és után is hidratálj intenzíven, ilyenkor ugyanis a szervezet sokat veszít a folyadék készleteiből. 
•    Amikor először kezded használni, legyél fokozatos! Az izzadás után maximum 20-30 percet maradj, ha jobban hozzászokott a szervezeted, akkor ezt lehet 45 percre is emelni.
•    Ügyelj arra, hogy az első néhány alkalom során ne melegedj túl. Ha szédülsz, hányingered van a gyomrodban, vagy kezd fájni a fejed, akkor tarts pihenőt. Ahogy a test folyamatosan alkalmazkodik, az izzadás drámaian megnövekedhet, és a testhőmérséklet szabályozása hatékonyabbá válik.
•    Mi a helyzet a pulzussal? A szívverés 30%-kal a nyugalmi pulzus feletti növekedése általában biztonságosnak tekinthető, kivéve, ha egészségügyi vagy szívbetegség miatt a pulzusszámot alacsonyabban kell tartani. Ez esetben érdemes orvossal konzultálni.
•    Ha a szaunakabin hőmérséklete túlságosan felmelegszik, kinyithatod a mennyezeti szellőzőt, vagy csak egy percre nyisd ki az ajtót, hogy friss levegőt engedj be.
•    Szauna ruházat: könnyű öltözet, a legjobb a fürdőruha.
•    Helyezz több réteg törölközőt az ülésre, hogy felszívja az izzadságot a szaunázás során. A távoli infravörös sugárzás áthatol a ruhákon és a törölközőkön.
•    Ha a megfázás vagy influenza tüneteinek kezdetét érzékeled, akkor is jó ötlet az infra szaunázás. Használd az infra szaunát naponta 2-3 alkalommal 20-30 perces időtartamokra. Sok esetben a gyakori infra szaunázás egy nap alatt teljesen megszünteti a megfázás és az influenza tüneteit.
•    Amikor befejezed a szaunázást, fontos, hogy lazíts és lehűlj. Egy frissítő zuhany jó megoldás. 
 

Legfrissebb cikkek


Biztos, hogy csak tavaszi fáradtság?
Te is indokolatlanul rosszul érzed magad néha, de próbálod ráfogni, hogy biztosan csak a front, vagy a tavaszi fáradtság? Mutatjuk, mik azok a rosszullétek, amik bár semmiségnek tűnnek, mégis érdemes velük szakemberhez fordulni!