Gyakori fogorvosi kezelések, ezekkel a fogászati kezelésekkel lehet hatékonyan orvosolni a fogfájást

Főoldal > Fáj a fogad, más tünetet érzel? Fogorvosok szerint így lehet orvosolni a bajt!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Fáj a fogad, más tünetet érzel? Fogorvosok szerint így lehet orvosolni a bajt!


2022/12/13
VN

Ezek most a legnépszerűbb fogászati beavatkozások a fogorvosok statisztikái szerint. Öt általános fogászati eljárás létezik, amelyeket az általános fogorvosok folyamatosan végeznek. Kiderült, hogy ha valakinek fogászati problémája van, akkor valószínűleg az öt kezelés valamelyikével orvosolható.

Gyakori fogorvosi kezelések

A leghatékonyabb  fogorvosi kezelések: Fogtömés

A fogtöméseket olyan fogak kezelésére használják, amelyekben üreges vagy szuvas fogak vannak. Használhatók a törött fogak helyreállítására is. Amikor a páciens fogfájásra panaszkodik, a fogorvos legelső dolga, hogy megvizsgálja, nincsenek-e üregek és repedések. Ezt úgy teszik, hogy vizuálisan és röntgen segítségével megvizsgálják a fogat. Ha a fogorvos úgy találja, hogy a fogat tömni kell, akkor ezt az eljárást alkalmazza.A fog zsibbadása után a fogorvos fogászati fúróval eltávolítja a belső fogban lévő összes szuvas fogszövetet. Ezután vízzel kitisztítják a fogat, mielőtt a fogat fogtöméssel lezárják. Többféle fogtömő anyag is létezik manapság, amik akár teljesen természetes hatást is érhetnek el, hiszen teljesen fogszínűek.

 A leghatékonyabb  fogorvosi kezelések: Fogászati koronák

A fogkoronákat a szuvasodás vagy sérülés következtében súlyosan károsodott fogak helyreállítására használják. Fogpótlásként a korona az egyetlen dolog, amely megmenti a sérült fogakat a kihúzástól. A kozmetikai hibák kijavítására is használják. Általában két fogorvosi találkozóra van szükség a beavatkozáshoz, mivel a legtöbb koronát fogászati laboratóriumban kell elkészíteni. Egyes általános fogorvosok azonban maguk is el tudják készíteni a koronát, és ez lehetővé teszi, hogy a páciens egyetlen nap alatt felhelyezze a fogkoronát. A koronák azáltal állítják helyre a fogakat, hogy teljesen lefedik őket, ami megvédi őket a további fertőzésektől vagy károsodásoktól.

 

A leghatékonyabb  fogorvosi kezelések: Foghúzás

Ha egy szuvas fog túl régóta nincsen kezelve, előfordulhat, hogy annyira kiterjed a probléma, hogy már nem lehet megmenteni a kihúzástól. Amikor az érintett fog megpróbál túljutni az íny mellett, de nem sikerül, a fogorvos eltávolítja azt. A fogorvos egy problémás és fájdalmas bölcsességfogat is eltávolít, amennyiben erre van szükség, tehát ez végül is nem olyan nagy tragédia. Ha a problémás fog az íny felett van, a fogorvos úgy távolítja el, hogy kilazítja a csontüregéből és kihúzza. Az íny alatt gondot okozó fogat kisebb szájsebészeti beavatkozással távolítják ki.

 

A leghatékonyabb  fogorvosi kezelések: Fogászati implantátumok

A valódi fogak pótlásának legjobb és legtartósabb módja a fogászati implantátum. A fogászati implantátumok beültetése kisebb szájsebészeti beavatkozást jelent, melynek során az implantátumot a páciens állcsontjába helyezik. Bár a folyamat néhány hónapot és több eljárást vesz igénybe, a fogászati implantátum beültetése állandó műfogat ad a páciensnek. Az implantátummal alátámasztott koronák és fogsorok ugyanúgy működnek, mint a valódi fogak.

 

A leghatékonyabb  fogorvosi kezelések: Fogszabályzás

A fogszabályozó segítségével a fogakat úgy helyezik el, hogy azok esztétikusak és könnyen tisztíthatók legyenek. A rossz harapások kijavítására is használják, amelyek megnehezíthetik az evést vagy a beszédet. A manapság használt fogszabályzók közel 80%-át a 18 év alattiak fogsorának beállítására használják.
Az is érdekel, hogy mennyibe kerülnek ezek a fogászati beavatkozások? Tájékozódj a magán fogorvos árakkal kapcsolatban a Dentorho honlapján, ahol rejtett költségek nélkül le van írva, hogy mi mennyibe kerül.
 
StatisztikákLegfrissebb cikkek


Egyre több nő sterilizáltatja magát egy gyerekmentes életért cserébe
Természetesen nem csak gyerekmentes élet esetén beszélünk női sterilizációról, hiszen akik már szültek gyermeket, vagy akár többet is, dönthetnek úgy, hogy biztosan nem szeretnének többet, és nem akarnak bajlódni a fogamzásgátlással életük hátralévő részében. Illetve vannak, akik tudják, hogy biztosan nem akarnak sohasem szülni, így ők is szokták ezt választani. De hogy mi ez pontosan és milyen következményekkel jár, az a cikkben kiderül. 
Ingerültség, sírás, rossz hangulat– a PMS tünetei és azok enyhítése
A menstruáció kezdete előtti napokban sok nőnek vannak fájdalmai, görcsök és hangulati ingadozások, sőt székrekedés és hasmenés is. A nők egy részének a menstruáció előtti tünetei olyan súlyosak, hogy zavarják akár a mindennapi életet is. A cikkben a PMS tüneteit, okát és enyhítését járjuk körben!
Kivehető vagy a fix fogpótlás a jobb? Mutatjuk az érveket és ellenérveket!
Sokan küzdenek a fogak elvesztésével, hiányával. Ha te is köztük vagy akkor már biztosan tudod, hogy modern világunkban rengeteg lehetőséged van ennek orvoslására, többféle fogpótló eljárás is létezik. A műfogsor már évszázadok óta megoldást jelent a foghiánnyal küzdők számára.
A cukorbetegség kezelése

A cukorbetegség egyre több ember mindennapját megkeseríti, azonban ha nem kezeljük más betegségek forrása is lehet. Tudj meg többet a cukorbetegségről cukorbetegeknek szóló oldalunkon, böngéssz cukormentes és egészséges receptjeink között, és informálódj a dietetikai kisokosból a Diabetesnet.hu oldalán! Segítünk kezelni a cukorbetegséggel járó tüneteket!

Tévhitek és igazságok a cukorbetegségről

A cukorbetegség a modernkor egyik legelterjedtebb egészségügyi problémája, és sokan még csak nem is tudják, hogy cukorbetegek. A Diabetes.hu oldalon lerántjuk a leplet a cukorbetegséggel szembeni tévhitekről és számtalan olyan tippet olvashatsz nálunk, amelyek valóban segítenek a cukorbetegséged kezelésében! Dietetikai tanácsok a cukorbetegség leküzdéséhez.

Dietetikai kisokos és egészséges receptek tárháza

Egészségmegőrzésünk és betegségeink kezelésének velejárója a megfelelő és célszerű táplálkozás. A Diabetesnet.hu oldalon rengeteg egészséges és cukormentes receptet olvashatsz, amiket könnyedén beilleszthetsz a diétádba. A dietetika a táplálkozástudománnyal foglalkozó tudományág, így az oldalon is szakértői és orvosok által alátámasztott tanácsokkal segítjük az egészséges táplálkozásod kialakítását cukorbetegként!

Minden, ami a cukorbetegséggel kapcsolatos!

Érdekes cikkek és tartalmak, konkrét tanácsok a cukorbetegség és az inzulinrezisztencia kezeléséhez. Tudj meg többet az inzulinról, a cukorbetegség megelőzéséről és kezeléséről, a cukorbetegség szintjeiről, a terhességi cukorbetegségről és mindent, ami csak egy cukorbeteget érdekelhet. A szakértői és orvosi tanácsok mellett rengeteg egészséges és cukormentes receptet találhatsz, ráadásul a diétád sikerességét is támogatjuk hasznos információkkal! Diabetesnet.hu a cukorbetegség, inzulinrezisztencia és inzulinérzékenység weboldala!