Gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrendet kell betartani!
A ropogós gyümölcsök és zöldségek köztudottan dörzsölik le a lepedéket a fogakról rágás közben. Természetesen nem helyettesítik a fogmosást, de tényleg jótékony hatásuk van. Ráadásul a gyümölcsökről és zöldségekről köztudott, hogy nagyon hasznosak az általános egészségi állapotod szempontjából, ami mindenki számára előnyös. Plusz tipp: két olyan gyümölcs, amelyről azt állították, hogy fehéríti a fogakat, az ananász és az eper. Az ananászban található „bromelain” nevű enzim hatékonyan távolítja el a foltokat, és hasznos az általános fogfehérítésben. Az eper viszont almasavat tartalmaz, amelyről ismert, hogy eltávolítja a fogak elszíneződését, és fehérebbnek tűnik ettől.
Dörzsöld be a banán-, narancs- vagy citromhéjával a fogadat!
Ennek a „trükknek” végrehajtásához vegyél egy banán-, narancs- vagy citromhéjat, és finoman dörzsöld be vele a fogaidat., ha 2 percig óvatosan dörzsölted a fogaidat, akkor alaposan öblítsd, mosd ki a szádat. Ezeknek a gyümölcsöknek a héja citromsavat tartalmaz, amely elméletileg segít a fogfehérítésben. Ha érzékenységi problémáid vannak, valószínű, hogy a fogzománcod gyenge vagy lekopott. Ebben az esetben nem ajánlott ezt a módszert használni. Ebben az esetben egy fogorvosi látogatás célszerű, mutatunk is egy jó helyet itt: szájhigiéniai kezelés.
Kenjük be szódabikarbónával és hidrogén-peroxid pasztával a fogakat!
A szódabikarbóna fogfehérítő tulajdonságokkal rendelkezik; ezért elterjedt a fogkrémreklámokban. Enyhén koptató jellegének köszönhetően segít ledörzsölni a foltokat a fog felszínéről. A hidrogén-peroxid viszont természetes fehérítőszer. Segít a baktériumok elpusztításában is. Az emberek már sok-sok éve használnak hidrogén-peroxidot a baktériumok elpusztítására a sebeken. Mit kapsz, ha a két anyagból fogkrémet készítenél? Tökéletes fogfehérítési megoldás! Vegyünk egy evőkanál szódabikarbónát és két evőkanál hidrogén-peroxidot és keverjünk belőle pasztát!