Akadályozd meg Te is a bőrszárazságot - így ápold télen bőröd

Főoldal > Akadályozd meg Te is a bőrszárazságot – ezekre érdemes figyelned

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Akadályozd meg Te is a bőrszárazságot – ezekre érdemes figyelned


2021/12/27
TK

A téli időszakban talán még jobban érdemes odafigyelned bőröd egészségére, hiszen számos tényező kihívások elé állítja majd, hiszen bőrünk a nap 24 órájában képes egy csodálatos védőfalként funkcionálni, szinte pajzsként óv minket a külvilág káros hatásaitól. 

Téli bőrápolás

Mi vezethet ahhoz, hogy bőrünk kiszáradjon?


A legtöbb ok, mely kiválthatja a bőrszárazságot szezonális – gondoljunk csak a téli, kedvezőtlen időjárásra, a szeles időre, de ugyanakkor a nap is könnyedén száríthatja bőrfelületünket. Amennyiben a nyár folyamán sokat jártunk strandra, uszodákba, akkor a klóros víz, a sós tengervíz kapcsán is problémába ütközhettünk.


Az utóbbi időszakban a gyakori kézmosás, állandó fertőtlenítés is fokozatosan kiszáríthatta bőrünket, mivel a szappanok és a fertőtlenítők amellett, hogy tisztítanak, károsítják is a bőr felületét, annak védőrétegét – ekkor bőrünk nedvességet veszít, ami által kiszárad, berepedezik.
Emellett a túlzott légkondicionálóhasználat, a durvább szövetek hordása is okozhat kidörzsölődéseket. Az öregedés kapcsán is kialakulhat, ugyanis idővel a bőrnek csökken a nedvességtartalma.


Mivel lehet megelőzni a bőrszárazságot?


Fontos, hogy igyekezz megóvni bőrödet a különböző időjárási viszonyoktól – legyen az akár túlzott napsütés, akár nagyobb szél, de árthat neki az eső, illetve a nagyon hideg levegő is.
Érdemes elkerülni tisztálkodás során a szappant – inkább használj tusfürdőt, valamint ne érintkezz erős vegyszerekkel. Emellett igyál minél több vizet, hogy megelőzd a dehidratációt, és megőrizd bőröd nedvességtartalmát.


Az is létfontosságú, hogy rendszeresen használj testápolót és hidratáló krémet, ami szintén segít megőrizni bőröd egészségét, megelőzi annak kiszáradását, az érdesedését és védi a repedezésre hajlamos felületet. A Ceralbin termékcsaládja természetes, magas, gyógyszertári minőségű alapanyagokkal segít a kiszáradt bőr kezelésében.
UtazásLegfrissebb cikkek


Biztos, hogy csak tavaszi fáradtság?
Te is indokolatlanul rosszul érzed magad néha, de próbálod ráfogni, hogy biztosan csak a front, vagy a tavaszi fáradtság? Mutatjuk, mik azok a rosszullétek, amik bár semmiségnek tűnnek, mégis érdemes velük szakemberhez fordulni!