Akadályozd meg Te is a bőrszárazságot - így ápold télen bőröd

Főoldal > Akadályozd meg Te is a bőrszárazságot – ezekre érdemes figyelned

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Akadályozd meg Te is a bőrszárazságot – ezekre érdemes figyelned


2021/12/27
TK

A téli időszakban talán még jobban érdemes odafigyelned bőröd egészségére, hiszen számos tényező kihívások elé állítja majd, hiszen bőrünk a nap 24 órájában képes egy csodálatos védőfalként funkcionálni, szinte pajzsként óv minket a külvilág káros hatásaitól. 

Téli bőrápolás

Mi vezethet ahhoz, hogy bőrünk kiszáradjon?


A legtöbb ok, mely kiválthatja a bőrszárazságot szezonális – gondoljunk csak a téli, kedvezőtlen időjárásra, a szeles időre, de ugyanakkor a nap is könnyedén száríthatja bőrfelületünket. Amennyiben a nyár folyamán sokat jártunk strandra, uszodákba, akkor a klóros víz, a sós tengervíz kapcsán is problémába ütközhettünk.


Az utóbbi időszakban a gyakori kézmosás, állandó fertőtlenítés is fokozatosan kiszáríthatta bőrünket, mivel a szappanok és a fertőtlenítők amellett, hogy tisztítanak, károsítják is a bőr felületét, annak védőrétegét – ekkor bőrünk nedvességet veszít, ami által kiszárad, berepedezik.
Emellett a túlzott légkondicionálóhasználat, a durvább szövetek hordása is okozhat kidörzsölődéseket. Az öregedés kapcsán is kialakulhat, ugyanis idővel a bőrnek csökken a nedvességtartalma.


Mivel lehet megelőzni a bőrszárazságot?


Fontos, hogy igyekezz megóvni bőrödet a különböző időjárási viszonyoktól – legyen az akár túlzott napsütés, akár nagyobb szél, de árthat neki az eső, illetve a nagyon hideg levegő is.
Érdemes elkerülni tisztálkodás során a szappant – inkább használj tusfürdőt, valamint ne érintkezz erős vegyszerekkel. Emellett igyál minél több vizet, hogy megelőzd a dehidratációt, és megőrizd bőröd nedvességtartalmát.


Az is létfontosságú, hogy rendszeresen használj testápolót és hidratáló krémet, ami szintén segít megőrizni bőröd egészségét, megelőzi annak kiszáradását, az érdesedését és védi a repedezésre hajlamos felületet. A Ceralbin termékcsaládja természetes, magas, gyógyszertári minőségű alapanyagokkal segít a kiszáradt bőr kezelésében.
UtazásLegfrissebb cikkek


Mit tesz a dohányzás a fogakkal?
Arról, hogy a dohányzás milyen hatással van a tüdőre, valószínűleg már többet hallottunk, na de mi van a fogakkal? Mert bizony a fogakra is ugyanúgy negatív hatással van a dohányzás. Most kiderül, hogy mit tesz a dohányzás a fogaival! A dohányzás ugyanúgy hatással van fogak egészségére és a megjelenésére is.
Gyakori fogászati mítosz és tévhitek
A megfelelő szájápolásra vonatkozó tippekkel kapcsolatban rengeteg tanács áll rendelkezésre az interneten. Sajnos, ezek nagy része hamis vagy félrevezető. Az egészségügyben naponta történnek új fejlemények, és néha az üzenetek összekeverednek. Más fogászati mítoszok már évek óta léteznek, generációkon át öröklődve. Tegye helyre a dolgokat a tényekkel. Íme a legfontosabb fogászati mítoszok és tévhitek.