5 hely Magyarországon, ahova érdemes ellátogatni!

Főoldal > 5 hely Magyarországon, ahova érdemes ellátogatni!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 hely Magyarországon, ahova érdemes ellátogatni!


2021/05/10
Rékka

Magyarországon számos elképesztően gyönyörű hely akad, így nem csoda, ha az ember néha azt sem tudja, merre induljon, ha világot akar látni. Az alábbi cikkben összegyűjtöttünk 5 fantasztikus úticélt, ahova neked is érdemes ellátogatnod!

5 hely Magyarországon, ahova érdemes ellátogatni!

Aggteleki Nemzeti Park

A Nemzeti Park két barlangja is világrekorder: a Szlovákiába is átnyúló, zömmel Magyarország területén elhelyezkedő, 25 kilométeres kiterjedésű Baradla–Domica-barlangrendszer a mérsékelt égöv leghosszabb aktív patakos barlangja, az 503 méteres tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő Szilicei-jégbarlang pedig a világ legalacsonyabban fekvő jégbarlangja. A Meteor-barlangban található Magyarország egyik legnagyobb föld alatti terme, a Titánok csarnoka, mely nevét a közepén található hatalmas méretű cseppkövekről kapta.

Egerszalóki sódomb

Európában egyedülálló jelenség, és az egész világon is csupán három létezik belőle. Nevével ellentétben azonban nem sóból készült; a mélyből feltörő termálvíz, ahogy lefolyt a domboldalon, fokozatosan kihűlt. A hűlés hatására a vízben lévő ásványi anyagok kicsapódtak, és létrehozták ezt a csodálatos képződményt. Amennyiben ide látogatsz, érdemes eltölteni itt egy egész napot, vagy kettőt – az egerszalóki panziók közül pedig a Tündérliget Panzió a legjobb választás, mert csak pár perc sétára fekszik, és nagyszerű vendéglátásban részesíti az ideérkezőket.A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

A Püspöki Kőfejtőként emlegetett egykori mészkőbánya évről évre turisták tízezreit vonzza Fertőrákosra. A Kőfejtő évtizedek óta kulturális események színhelye. A remek akusztikát kihasználva nyaranta koncertek, színházi és operaelőadások, valamint fesztiválok várnak itt benneteket.

A somogyvámosi Krisna-völgy

Krisna-völgy egy békés sziget a rohanó hétköznapok tengerén, a Balatontól csak 30 kilométerre, Kaposvár irányában. Kétszázhatvan hektáros területén dísztavai, ligetei és arborétuma több száz növény- és állatfajnak adnak otthont. Tehenészete, biokertészete, valamint az iskola épülete szintén látogatható.

A Tapolcai-tavasbarlang

Magyarországon nincs még egy olyan barlang, amit csónakkal járhattok be. A vízen evezve 300 méteren át gyönyörködhettek a feltörő meleg víz alkotta járatokban.

Na, kedvet kaptál az utazáshoz?
Bevételek Források Gazdaság Jövő Turizmus UtazásLegfrissebb cikkek


Mit tesz a dohányzás a fogakkal?
Arról, hogy a dohányzás milyen hatással van a tüdőre, valószínűleg már többet hallottunk, na de mi van a fogakkal? Mert bizony a fogakra is ugyanúgy negatív hatással van a dohányzás. Most kiderül, hogy mit tesz a dohányzás a fogaival! A dohányzás ugyanúgy hatással van fogak egészségére és a megjelenésére is.
Gyakori fogászati mítosz és tévhitek
A megfelelő szájápolásra vonatkozó tippekkel kapcsolatban rengeteg tanács áll rendelkezésre az interneten. Sajnos, ezek nagy része hamis vagy félrevezető. Az egészségügyben naponta történnek új fejlemények, és néha az üzenetek összekeverednek. Más fogászati mítoszok már évek óta léteznek, generációkon át öröklődve. Tegye helyre a dolgokat a tényekkel. Íme a legfontosabb fogászati mítoszok és tévhitek.